Súlyos közlekedés helyzet alakult ki Erdélyben

Az olvadó hó miatt súlyos közlekedési helyzet alakult ki Erdélyben - aki arra jár, ne lepődjön meg, ha sziklák zuhannak az útra, amelyen járműve halad.
Barabás Júlia, 2019. január 28. hétfő, 16:55
Fotó: Getty Images

A hegyekben olvadó hó miatt sziklák és fák zuhanhatnak az útra Maroshévíz és Déda között, a 15-ös országúton (E578) - adta hírül a Maszol. Emellett áradások is történhetnek ugyanezen az útszakaszon. A helyi hatóságok azonosítják azokat az útszéli fákat, amelyeknél valószínű a kidőlés veszélye.

Az utolsó januári hétvégén húsz romániai megye összesen 54 településén, valamint a fővárosban okozott károkat a rossz idő. A rendőrség és a tűzoltóság több mint 2200 kidőlt fát és 44 földre zuhant oszlopot távolítottak el. A kitört fák és oszlopok 363 személygépkocsit rongáltak meg.

A hegyi csendőröknek 23 turistát kellett megmenteniük és biztonságos helyre kísérniük. A sínpárokra esett kövek és fák miatt egy időre szünetelt a vasúti közlekedés Valea Alba és Drobeta Turnu Severin, valamint Pietrele Albe és Strambuþa között. A jegesedés késéseket okozott a vasúti, valamint a légi közlekedésben is. Sok áramszünetről is érkeztek hírek.

HOZZÁSZÓLÁSOK