Nagy a baj a régiós multinál

Hiába vezeti a lengyelországi piacot a Magyarországon is ismert CCC cipő-kiskereskedelmi cég, külföldi vállalkozásain olyan nagy veszteségek érik, hogy már a tőzsde is bünteti a vállalatot.
Barabás Júlia, 2017. május 16. kedd, 18:29
Fotó: Pixabay

A lengyelországi cipőpiac vezetője, a CCC nagy pénzeket vesztett külföldi vállalkozásain - írta a gazeta.pl. Németországban és Ausztriában az idei év első negyedében 37 millió zlotys (2,7 milliárd forint) veszteséget  könyveltek el, Kelet-Közép-Európában 6,5 milliót. A németeknél 35, az osztrákoknál majdnem 60 százalékkal ugrott meg a veszteség.

A külföldi tevékenység valutaárfolyam-kockázata az egekbe nőtt. Tavaly négymillió zlotyt buktak ezen, idén eddig 15 milliót. Ezzel szemben Lengyelországban közel 25 millió zlotys nyereség áll. Az internetes eladás 18 millió zlotyt a nagykereskedelmi értékesítés nyolcmilliót hozott

A bajok nem kerülték el a befektetők figyelmét: CCC részvényei lejtőre kerültek a varsói tőzsdén, csak márciusban 16,6 százalékot veszítettek értékükből. Pedig a cég a börze egyik üdvöskéje: 2004-es megjelenése óta részvényeinek értéke 10 zloty környékéről 200 zlotyra emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK