Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A washingtoni törvényhozás felsőháza egyhangúlag, kétpárti egyetértésben, mind a 96 jelen lévő szenátor támogatásával hagyta jóvá a máris történelminek minősített tervezetet.

Elemzők arra számítanak, hogy a képviselőházon is gyorsan átmegy a törvény, amelyet Donald Trump elnök azonnal alá is fog írni.

A javaslat nagyvállalatokat, közép- és kisvállalkozókat, továbbá szövetségi államokat és városokat támogató intézkedéseket tartalmaz, s segít az adófizetők napi gondjainak enyhítésében is - számolt be az MTI.

A voksolás előtt a szenátorok heves vitába keveredtek, egyesek azt jósolták, hogy végül el is halasztják a szavazást. Nem rögtön alakult ki ugyanis egyetértés a munkanélkülieknek megállapított javadalmazás megszövegezésében. Három republikánus szenátor amiatt aggodalmaskodott, hogy a megfogalmazás - amely nem munkanélküli segélyt, hanem munkanélküli biztosítást említ - a munkaadókat inkább elbocsátásokra ösztönözné.

Steny Hoyer, a képviselőház demokrata párti frakciójának vezetője bejelentette: pénteken szavaznak a tervezetről. Lesznek képviselők azonban, akik várhatóan nem tudnak majd voksolni, két törvényhozónál ugyanis diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést.

Ha elfogadják, ez lesz már a harmadik nagy gazdasági csomag, amelyet a koronavírus miatt megszavazott az amerikai kongresszus. Ahogyan Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakcióvezetője fogalmazott: "ez nem gazdaságélénkítő csomag, hanem gyorssegély".

A Johns Hopkins Egyetem friss adatai szerint a járvány okozta halálesetek száma szerdán átlépte az ezret az Egyesült Államokban.