Nagy balhé készül a déli szomszédunknál?

Szerbia sürgősen hazahívta konzultációra szkopjei nagykövetsége minden alkalmazottját, de ennek oka egyelőre nem ismert - írta az MTI alapján az Index. A híradások szerint Dusanka Divjak-Tomic nagykövet és a diplomaták már vasárnap este megérkeztek Belgrádba.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 21. hétfő, 11:08
Fotó: Reuters

A hírt megerősítette a szerbiai külügyminisztérium is, magyarázatot azonban nem adott hozzá. Csak annyit közöltek, hogy Ivica Dacic szerb külügyminiszter a nap folyamán tájékoztatja a közvéleményt erről.

A macedón külügyminisztérium szerint vasárnap kaptak egy jegyzéket a szerbiai nagykövetségtől, amely szerint a személyzetet konzultációra hazarendelték Belgrádba. A szkopjei külügyminisztérium számára sem ismert a döntés oka, ezért kapcsolatba lép a szerb külügyminisztériummal, és a hatóságok a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi konvencióval összhangban szavatolják a nagykövetség biztonságát - olvasható az Indexen.

A Telma macedón televízió helyszíni tudósítása szerint a nagykövetség ablakait elsötétítették, az épület előtt nem történik semmi szokatlan, és nyoma sincs megerősített rendőrségi jelenlétnek. (Újabb vészjelzés, amely Magyarországot is érinti.)

HOZZÁSZÓLÁSOK