Nagy erejű pokolgép robbant az ukrán titkosszolgálat odesszai épülete előtt

Nagy erejű pokolgép robbant vasárnap hajnalban a dél-ukrajnai Odessza központjában, az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) helyi székháza előtt.
MTI, 2015. szeptember 27. vasárnap, 12:45
Fotó: Reuters

Helyi hírforrások szerint a robbanószerkezetet az épület sarkán lévő bejáratnál helyezték el. A detonáció követeztében ajtók, ablakok sérültek, megrongálódott a hivatal homlokzata is. Több környező ház ablaka is kitört - helyenként keretestől - és károk keletkeztek a környéken parkoló autókban.

A megyei rendőrség közölte, hogy személyi sérülésről nincs információjuk. Szemtanúk szerint az épület előtti járdán vastagon áll az üvegtörmelék.  A környéket a rendőrök lezárták, és őröket állítottak a betört bolti kirakatokhoz, hogy megelőzzék a fosztogatást.

A helyi sajtó szerint Odesszában ez volt az idei év legnagyobb robbantásos merénylete. A robbanás hangja megremegtette az egész belvárost. Erejét a szakértők 5-7 kilogramm trotilnak megfelelőnek becsülik. A detonáció nagyságát jelzi, hogy az SZBU épületétől több mint 100 méterre lévő kórház ablakait is kitörte a robbanás lökéshulláma.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2015.09.27 20:20

Egyszerűen borzalom ami Ukrajnában folyik. Ennek is mikor lesz vége, amikor a szíriai háborúnak?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Helianthus, 2015.09.27 13:30

lehet, hogy orosz figyelmeztetés.
Ukrajna Oroszország és Közép-Európa között fekszik, amelynek sorságól már valószínűleg döntött a nagypolitika.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html