Nagy pofonnal kezdte a hétvégét a francia elnökjelölt

Péntek este benyújtotta lemondását Francois Fillon (képünkön) kampányigazgatója, Patrick Stefanini, akinek helyét hétfőtől Vincent Chriqui veszi át - idézi a BBC értesülését a 444.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. március 4. szombat, 10:26
Fotó: MTI/EPA

A francia elnökválasztás előtt mindössze 51 nappal úgy indokolta távozását a kampányfőnök, hogy "szinte semmi sem maradt a munkánk gyümölcséből, azaz a jobboldal és a centrum összefogásából a jelöltséged mögött. A vereséged az első fordulóban már nem kizárt. Nem vagyok hajlandó vállalni ezt a perspektívát" - olvasható a portálon.

A jobbközép republikánusok elnökjelöltje, Fillon szerdán maga jelentette be, hogy vádat emeltek ellene és március 15-én bíróság elé kell állnia. A gyanú szerint
több mint 800 ezer eurót fizetett ki "parlamenti asszisztensként" feleségének, olyan munkákért, amiket Penelopé Fillon feltehetően nem végzett el. A távozó kampányfőnök lemondólevelében utalt arra is, hogy sorra hagyják el a jobboldali politikusok a kampánystábot. (BBC)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Szalay_Miklos, 2017.03.04 10:56

Akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html