Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hatóságok szerint körülbelül 40 ezren vettek részt a megmozduláson, a tiltakozásokat szervező radikális baloldali Lázadó Franciaország (France Insoumise) mozgalom Twitter-üzenetében ugyanakkor azt állította, hogy a tüntetők száma ennek négyszerese, mintegy 160 ezer volt - írta az MTI híre alapján az Infostart.hu.

Az operaház előtt Állítsátok meg Macront! feliratú transzparenseket lehetett látni. Az aktivisták később a Bastille térre vonultak a turistákkal teli negyedeken keresztül.

A kormány társadalmi-gazdasági reformpolitikájával szembeni tiltakozó akciót Macron tavaly május 7-i hatalomra kerülésének egyéves évfordulója küszöbén szervezték.

A tüntetők főleg a befektetési bankárból lett centrista politikusnak az ország versenyképességét növelni hivatott munkaügyi reformjaival és a rendőrség jogköreinek kiterjesztésével elégedetlenek. Macron bírálói szerint politikája mindenek előtt a vállalkozókat és a jobban kereső réteget támogatja. A mostani tiltakozó akción a diákok mellett a hetek óta sztrájkoló vasúti dolgozók képviselői is részt vettek.

A párizsi tüntetéssel párhuzamosan több francia nagyvárosban, Toulouseban, Bordeauxban, Rouenben, és Strasbourgban is az utcákra vonultak kormányellenes tüntetők.

Képünk forrása: AFP photo/Ludovic MARIN