Nagy változás várhatja a magyar turistákat is

A román kormány arra biztatja a bankokat, hogy legalább egy bankjegykiadó-automatát helyezzenek el a falvakban is. Nem szívességet várnak, arra hívják fel a pénzintézetek figyelmét, hogy vidéken él a lakosság fele.
Barabás Júlia, 2017. május 24. szerda, 06:40
Fotó: Napi.hu

Románia vidéki települései "kevésbé vonzók pénzügyi szempontból" a bankoknak - nyilatkozta hétfőn Sorin Grindeanu miniszterelnök a Maszol tudósítása szerint. Eljött az ideje, hogy minden faluban vagy községben legyen legalább egy bankautomata - tette hozzá.

Nem kérem, hogy úttörő vagy önkéntes munkát végezzenek, csak azt kérem, hogy gondoljanak a vidék óriási gazdasági potenciáljára, hiszen itt él a román lakosság fele, és azt hiszem, hogy ez korlátlan lehetőségeket kínál - üzente Grindeanu a bankok képviselőinek.

A kormányfő szerint érdemes figyelembe venni, hogy a pénzügyi tranzakciók jelentős része az interneten történik, és a nyugati országokban tapasztalt tendenciát Románia is követ. A fejlesztések hozzájárulhatnak a szürkegazdaság visszaszorításához és bizonyára a turisták is értékelnék.

HOZZÁSZÓLÁSOK