Nagyon bedühödhetnek a lengyelek

Az Egyesült Államokat kedvelik Lengyelországban, mert az utált orosz szomszéddal szembeni legjobb szövetségest látják benne, ám most olyat tett az amerikai vezetés, amivel maga ellen fordíthatja a lengyeleket.
Barabás Júlia, 2018. július 3. kedd, 06:20
Fotó: Napi.hu

Drágul a whiskey Lengyelországban, mégpedig Donald Trump elnök miatt, akinek kormánya vámháborút kezdeményezett a világ ellen - derül ki a Business Insider Polska cikkéből. A Jack Daniel's, az egyik legnépszerűbb whiskey Lengyelországban, akár 10 százalékkal is többe kerülhet, mivel az EU válaszul az alumíniumra és az acélra kivetett büntetővámra számos termék behozatali vámját növelte..

A terméket gyártó Brown-Forman Corp. a 25 százalékos tarifa bevezetése után az Európai Unióban fel kell emelje az itt eladott italai árát. A drágulás a következő hónapokban már érezhető lesz.

Ezt a whiskeyfajtát nem csak Európába exportálják, hanem a világ 170 országába, de a legnagyobb piaca változatlanul az USA. Persze a legjobb az lenne, ha ez a kereskedelmi háború az USA és az EU között befejeződne, mielőtt a Jack Daniel's áremelkedése megtörténne - vélik az amerikai hírportál lengyel kiadásának szerkesztői

A fotó forrása: Reuters

HOZZÁSZÓLÁSOK