A források szerint megállapodás született a nyugdíjakról és alapvetően már nincs sok különbség az áfaemelés kérdésében sem. Úgy tudják, hogy már csak 107 millió euróról vitáznak a felek. Ezen kívül még meg kell állapodni a védelmi kiadások csökkentéséről. A hitelezők 400 millió euróval javasolják kurtítani azt, a görög kormány ennek a felével. Állítólag megállapodás született a regionális repülőterek privatizációjának kérdésében is.

A Reuters által megszerzett dokumentumok szerint a hitelezők javasolták a görög államnak az ország kikötőibe érkező hajók adójának emelését azok vízkiszorítása alapján. Görögország legnagyobb bevétele az idegenforgalom mellett a hajózási ágazatból származik.

A felek véleménye a hitelezők újabb javaslatára közeledett egymáshoz - áll a Guardian írásában. A Reuters jelentése szerint a hitelezők ugyanis felajánlották, hogy 15,5 milliárd euró kedvezményes hitelt folyósítanának Görögországnak, négy részletben. Ez tartalmazza azt a 7,2 milliárd eurót, ami a június végéig lejáró második támogatási csomag még át nem utalt részlete.