Nagyon kevésen múlhat a görög megállapodás

A görög adósságkérdés megoldása már csak minimális összegtől függ - állítják a görög adósságtárgyalásokhoz közel álló források, akiket a Guardian című brit lap idézett pénteken.
MTI, 2015. június 26. péntek, 17:59
Fotó: Napi.hu

A források szerint megállapodás született a nyugdíjakról és alapvetően már nincs sok különbség az áfaemelés kérdésében sem. Úgy tudják, hogy már csak 107 millió euróról vitáznak a felek. Ezen kívül még meg kell állapodni a védelmi kiadások csökkentéséről. A hitelezők 400 millió euróval javasolják kurtítani azt, a görög kormány ennek a felével. Állítólag megállapodás született a regionális repülőterek privatizációjának kérdésében is.

A Reuters által megszerzett dokumentumok szerint a hitelezők javasolták a görög államnak az ország kikötőibe érkező hajók adójának emelését azok vízkiszorítása alapján. Görögország legnagyobb bevétele az idegenforgalom mellett a hajózási ágazatból származik.

A felek véleménye a hitelezők újabb javaslatára közeledett egymáshoz - áll a Guardian írásában. A Reuters jelentése szerint a hitelezők ugyanis felajánlották, hogy 15,5 milliárd euró kedvezményes hitelt folyósítanának Görögországnak, négy részletben. Ez tartalmazza azt a 7,2 milliárd eurót, ami a június végéig lejáró második támogatási csomag még át nem utalt részlete.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.06.27 13:04

...gazdasági trianon lesz ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2015.06.26 21:27

Ez önbecsapás. Két hét múlva kezdődik minden előről: adjanak mégtöbb pénzt. Ki kell rúgni őket. Grexit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html