Nagyon rossz évük lesz a görögöknek

A görög központi bank szerdán a kormányénál borúlátóbb idei gazdasági előrejelzést tett közzé.
, 2013. május 29. szerda, 14:06

A jegybank szerint az idén 4,6 százalékkal zsugorodik a gazdaság, a munkanélküliség pedig eléri a 28 százalékot. A kormány szerényebb, 4,2 százalékos gazdasági visszaesésre számít a tavalyi 6,4 százalékos zsugorodást követően.

A görög gazdaság 2008 vége óta van recesszióban, februárban a munkanélküliség 27 százalék volt. Abban a hónapban a 25 év alattiak 64,2 százaléka volt állástalan. A görög kormány várakozása szerint jövőre már lassú növekedésnek indul a gazdaság, és újra kibocsátanak majd kötvényeket. Görögország három éve nem ad el egy évnél hosszabb futamidejű adósságpapírokat.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2013.05.29 16:26

Nem olyan nagy a baj a görögöknél, mint ahogyan megírják. A munkanélküliség a statisztikai adatoknál jóval kisebb, hiszen jön az idegenforgalmi idény és ott akkor rengetegen dolgoznak feketén, akárcsak nálunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Vote, 2013.05.29 16:09

Nem hajlandóak tenni a hiánycél érdekében. Óriási nyugdíjakat fizetnek ki hitelből, rengeteg felelsleges állami munkahely. Ezért felesleges mentőcsomagot küldeni. Ha 2008-ban csődbe mennek és saját devizával próbálkoznak, akkor már elkezdődött volna kilábalás. Persze nem érne 2000 eurot az átlagnyugdíj.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html