Nagyon sok pénzhez juthat hozzá Ukrajna

Az Európai Unió az Ukrajnának korábban megítélt segély 600 millió eurós (183 milliárd forint) részletét legkorábban a jövő év elején folyósítja - közölte az EU képviselője Ukrajnában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 4. hétfő, 08:04
Fotó: Pixabay

Egy helyi hírügynökségnek nyilatkozva Zhoslin Giton egyebek között azt mondta: "Brüsszel nagyon várja, hogy teljesüljenek a részletfolyósítás feltételei". Hozzátette: lehet bizonyos technikai jellegű fennakadás a támogatási összeg jóváhagyása és folyósítása között. Ha viszont minden simán megy, akkor már a jövő év elején hozzájuthat Kijev a 600 millió euróhoz - írja az MTI.

Az EU legutóbb áprilisban utalt át egy 600 millió eurós részletet, amivel együtt Brüsszel már mintegy 2,8 milliárd euró támogatást adott Kijevnek 2014 óta.

Ukrajna idén az IMF-től és az Európai Uniótól összesen 6 milliárd dollárnyi támogatást remél. (Lavrov az orosz-amerikai viszonyról: "a tangóhoz ketten kellenek":)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.09.04 10:34

Egyvalamit az ukrános is nagyon tudnak, akárcsak a görögök: munka helyett a mások pénzét költeni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html