Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elfogadott módosítás lehetővé teszi, hogy rendkívül súlyos mértékű természeti katasztrófa esetén - mint amilyen június közepe óta Portugáliában tapasztalható - könnyebben újjáéleszthető legyen az adott terület regionális gazdasági tevékenysége - írta az MTI.

Az uniós alapok forrásai segítséget nyújtanak ahhoz, hogy Portugália középső régiójában visszatérjen a korábban megszokott élet az utak és más infrastruktúra helyreállítása révén, és lehetővé teszik a termelési kapacitás helyreállítását a helyi kisvállalkozások megsemmisült eszközeinek pótlásával - közölte az uniós biztos.

Az Európai Bizottság hétfőn - azt követően, hogy Lisszabon az unió és tagországainak segítségét kérte az erdőtüzek megfékezéséhez az EU polgári védelmi mechanizmusát aktiválva, és kérésére Spanyolország 120 tűzoltót, 27 tűzoltóautót és 3 tűzoltó-repülőgépet ajánlott fel az erdőtüzek megfékezéséhez -, arról döntött, hogy támogatást nyújt a személyzet és eszközeik eljuttatásához az érintett területre.

Constanca Urbana de Sousa portugál belügyminiszter szombaton este fordult külföldi segítségért, mert fennállt annak veszélye, hogy a kánikula és a fel-feltámadó szél miatt a lángok tovább terjednek, vagy további tüzek keletkeznek.

Idén nyáron eddig 140 ezer hektárnyi növényzet vált a lángok martalékává Portugáliában, több mint háromszor akkora területen pusztított tűz, mint az utóbbi tíz év átlagában. Június közepén egy hatalmas kiterjedésű tűz 64 ember halálát okozta, és több mint kétszázan szenvedtek sérüléseket a fővárostól, Lisszabontól kétszáz kilométerre északkeletre fekvő Pedrógao Grande település közelében.