Nagyot fordulhat a kkv-k körül a világ

Módosíthatják az európai kisvállalkozói törvényt; az elképzelések szerint akár meg is szűnhet a mérlegkészítési kötelezettség.
NAPI, 2009. augusztus 18. kedd, 09:32

Megszüntetné a kkv-k mérlegkészítési kötelezettségét, változtatna a kategóriába sorolás feltételein és a hitellehetőségeken is javítani a Kis- és Középvállalkozások Európai Szövetsége (UEAPME) és az Európai Bizottság - olvasható a Népszavában. A kérdésről a két szervezet közös ülésén tárgyalnak szeptember 28-án, Stockholmban. Ennek megfelelően akár módosíthatják is az európai kisvállalkozói törvényt.

Az elképzelés hátterében az rejlik, hogy a jövőben az európai gazdaság átalakulása várható, a kontinensen főként a magas hozzáadott értékű tevékenységek maradnak, ezen kívül növekszik majd a munkanélküliség. Ennek a munkaerőnek a felszívására az unió a kkv-kat látja megfelelőnek, ezért kívánnak változtatni a jogszabályokon - mondta el a lapnak Kassai Róbert, az UEAPME alelnöke.

A szakember szerint a Magyarországot érintő legfontosabb változások közé tartozhat, hogy a forgalomra vonatkozó előírásokat rugalmasabbá tehetik, jelenleg ugyanis a családi- és mikrovállalkozások számára szinte elérhetetlenek az uniós pályázatok.

HOZZÁSZÓLÁSOK