Nagyot lépett előre Dél-Korea

A legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságok, valamint az Európai Unió alkotta G20-csoport hazai összterméke (GDP) 1 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben ugyanúgy, mint a második negyedévben. A OECD honlapjára felkerült adatok szerint Dél-Korea GDP-je nőtt a legnagyobb mértékben, a második negyedévi 0,6 százalék után a harmadik negyedévben 1,5 százalékkal - idézi az adatokat az MTI.
Szepesi Anita, 2017. december 17. vasárnap, 15:49
Fotó: Pixabay

A legkisebb negyedéves szintű GDP-bővülést Indiában jegyezték fel, ahol a gazdasági növekedés 1,4 százalékról 1,6 százalékra gyorsult, de Németországban sem élénkült túl jelentősen a gazdaság, a második negyedévi 0,6 százalék után a harmadik negyedévben 0,8 százalék gazdasági bővülést regisztráltak.

Több országban ugyanakkor lassult a gazdasági növekedés negyedéves összevetésben. Törökországban például 2,2 százalékról 1,2 százalékra, Oroszországban 1 százalékról 0,1 százalékra, Kanadában pedig 1 százalékról 0,4 százalékra mérséklődött a gazdaság bővülése.

A G20-csoport harmadik negyedévi éves GDP-növekedése 3,9 százalékra gyorsult a második negyedévi 3,7 százalékról. A legnagyobb növekedés Törökországban volt, a GDP 10,2 százalékkal bővült a tavalyi harmadik negyedévhez viszonyítva. A gazdaság Dél-Afrikában bővült a legszerényebben, éves szinten 1 százalékkal. Az idei első negyedévben a G20-ak GDP-je 3,4 százalékkal, a második negyedévben 3,7 százalékkal nőtt.

Címlapkép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK