Napirendre kerül a hatórás munkaidő a szomszédban?

Romániában felmerült a lehetősége, hogy az észak-európai országokhoz hasonlóan megfontolják a napi munkaidő nyolcról hat órára csökkentését. A hivatalos álláspont szerint meg kéne várni, mire jutnak a dologgal Európa boldogabbik felén.
Barabás Júlia, 2017. augusztus 12. szombat, 12:11
Fotó: Pixabay

Gabriel Petrea közmeghallgatási és társadalmi párbeszédért felelős miniszternek Nagyszebenben kellett válaszolnia arra a kérdésre, hogy Románia mikor fogja az észak-európai államokhoz hasonlóan fontolóra venni a munkaidő 6 órára való csökkentését - tudósított a Maszol.

A választ szerint az ország még nincs felkészülve erre. A politikus az északi államok azért fontolgatják a munkaidő csökkentését, mert ez növelheti az alkalmazottak hatékonyságát.

A miniszter úgy véli, Romániának meg kell várnia, hogy az északi államokban bebizonyosodjon az intézkedés hasznos volta. Petrea emlékeztetett rá, hogy világszerte aktuális kérdés a munka hatékonyabbá tétele.

Sokan vannak a külföldi munkavállalás árvái
A első negyedévének végén közel 19 ezer romániai gyermek volt abban a helyzetben, hogy mindkét szülője külföldön dolgozott - írta a Maszol. Túlnyomó többségükről rokonok gondoskodnak, a többiek állami gondozásban vannak, vagy olyan személyek vigyáznak rájuk, akikkel nem állnak rokoni kapcsolatban.

HOZZÁSZÓLÁSOK