Narancssárga hó borította be Románia egy részét (képpel)

Narancssárga színű hó esett az elmúlt órákban Tulcea megye területén - jelentette a Transindex.ro.
Szabó Zsuzsanna, 2018. március 24. szombat, 11:11
Fotó: Shutterstock

A jelenséget az Afrikából a Fekete-tenger térségébe érkező hideg légáramlattal magyarázzák a szakemberek - írja a Transindex.ro.

Mia Mirabela Stamate, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) dobrudzsai központjának meteorológusa szerint a csapadék összevegyült az Észak-Afrikából érkező légtömeggel, amely az afrikai kontinens északi régióiból származó homokszemcséket tartalmaz. (Időjárás - kiderült, meddig marad a tél)

Az idézett forrás szerint a péntek reggeli jelenség nem fog ugyanolyan intenzitással megismétlődni a következő időszakban. "Csökkenőben van a jelenség, ugyanis ez a légtömeg kelet felé vonul" - magyarázta a meteorológus.

Borítóképünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

AgiHugi, 2018.03.24 13:37

Ezt hovjak Hamszin-nak! Iszonyu utanna takaritani, mert a legkisebb resekbe is bejut a sivatag homokja. Azt meg soha nem hallottam, hogy Europaba is atjutott volna valaha is. Eleg erdekes, hogy Romaniaban feltunt es most. Fokent tavasszal fordul elo, de idonkent Augustusban is elofordul. Fullaszto es semmit nem lehet latni. Talan az Europai kodhoz tudnal hasonlitani latas szempontjabol. De a homoktol vedeni kell a legzoszerveinket, mert meg lehet fulladni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2018.03.24 11:35

A fidesz intézte. Elkezdődött a kampány a határon túl is...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html