NATO-hadgyakorlat négy kelet-európai országban

NATO-hadgyakorlat kezdődik Lengyelországban és a három balti államban a szövetség alátámasztásának jegyében - jelentette ki kedden John Kirby ellentengernagy, a Pentagon szóvivője.
Inforádió, 2014. április 22. kedd, 22:13
Fotó: Reuters

A szerdán kezdődő, mintegy egy hónapig tartó szárazföldi hadgyakorlat első, lengyelországi szakaszában mintegy 150, az olaszországi Vicenzából átvezényelt amerikai ejtőernyős is részt vesz. Hétfőig további 450 amerikai katona érkezik majd Észtországba, Lettországba és Litvániába is.

Kirby szerint amerikai csapatok az év folyamán rotációs alapon lesznek jelen ebben a négy országban. Bejelentette, hogy a NATO további hadgyakorlatokat is tervez.

A most kezdődő, négy országban megtartandó hadgyakorlatot, amelynek célja, hogy a Krím orosz elcsatolása nyomán demonstrálja az Egyesült Államoknak a szövetségesei és a régió védelme iránti elkötelezettségét, a múlt héten jelentette be Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.04.23 15:50

.természetesen egy autonómiákból álló -föderális ukrajna nem érdeke a háttérhatalomnak ,mert akkor a helyi erők döntenek mindenről ,:privatizáció,piacok ,életforma ..stbstb...nem lehet símán kifosztani ,mint bennünket a 90-es években !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html