Navracsics: Magyarország kész segíteni a vizsgálatot

Magyarország kész bármilyen módon segíteni a malajziai légitársaság lezuhant utasszállítójával kapcsolatos hiteles és független nemzetközi vizsgálatot - írta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter holland kollégájának, Frans Timmermansnak címzett pénteki levelében.
MTI, 2014. július 18. péntek, 16:42
Fotó: Napi.hu

A levélben - amelyet a tárca juttatott el az MTI-hez - a miniszter úgy fogalmazott: a csütörtöki tragikus balesetről szóló hírek az egész világot sokkolták.

Navracsics Tibor részvétét fejezte ki a Malaysia Airlines MH17-es járat áldozatai családjainak és barátainak. Mint írta, az érintettek remélhetően képesek lesznek erőt és bátorságot gyűjteni, hogy túljussanak ezen a borzalmas eseményen. A tárcavezető mély együttérzéséről és támogatásáról biztosította Hollandiát "ebben a nehéz időben".

Csütörtökön az ukrajnai Donyeck megyében 298 emberrel a fedélzetén lezuhant a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es gépe, egyes jelentések szerint rakétatalálat érte.

Liow Tiong Lai malajziai közlekedési miniszter közölte: az áldozatok közül 173 holland, 44 malajziai, 27 ausztrál, 12 indonéz és 9 brit állampolgár volt. A többi utas állampolgárságának megállapítása még folyamatban van.

HOZZÁSZÓLÁSOK