Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszter azonnali rendelkezéssel hatályon kívül helyezte a sípályák megnyitásáról szóló döntéseket, amelyeket a tartományok hoztak még az előző kormány intézkedései alapján - írja az MTI tudósítója.

Többek között az alpesi Lombardia, Piemonte, Friuli Venezia Giulia és Veneto régió február 15-től tervezte újra nyitni a lassan egy éve lezárt sípályákat. Az egészségügyi hatóságok nem támogatták a síturizmus újra indítását az új koronavírus mutációinak, különösen a nagy britanniai variáns erőteljes terjedése miatt, amely elsősorban az észak-olaszországi térségeket érinti.

A régiók tiltakoztak a minisztérium utolsó pillanatban érkezett tiltása miatt. Hatalmas veszteségről van szó, mivel az olasz Alpokban minden készen állt a turisták biztonságos fogadására - mondta Daniele D'Amario a régiók tanácsának idegenforgalmi felelőse. A sípályák megnyitását az egészségügyi minisztérium az utóbbi hónapokban már négyszer elhalasztotta, most pedig az utolsó pillanatban ismét leállította.

A téli üdülőhelyként ismert piemonti Bardonecchia polgármestere Francesco Avati viccnek nevezte Róma tétovázását. Komolyabbnak tartja Franciaországot, ahol lezárták a sípályákat, és nem áltatják az ágazatban dolgozókat.

A gazdasági fejlesztésért felelős Giancarlo Giorgetti, a Liga párt szombaton munkába állt minisztere szerint a síszezonnak ezzel vége. Giorgetti azonnali anyagi segítséget szorgalmazott az észak-olaszországi síturizmusnak. Az eddig ígért 4,5 milliárd euró állami forrás nem elegendő.

Az ágazat évi 12 milliárd euró forgalmat bonyolít le, és a sípályák térségében működő vendéglátást is számolva, 400 ezer embernek ad munkát. Az olaszországi síturizmus évente 4 millió vendéget fogad, egyharmadukat december és január között - írja az MTI.