BUX
37969

Negatív elmozdulás az ázsiai tőzsdéken

Inkább a negatív elmozdulások voltak a jellemzők az ázsiai tőzsdéken, a hongkongi Hang Seng index jelentősebb leértékelődést mutat, a japán Nikkei viszont gyakorlatilag stagnálni tudott.

portfolio.hu, 2010. december 15. szerda, 08:59

A globális gazdasági növekedési kilátások kerültek az ázsiai befektetők fókuszába. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nem változtatott sem irányadó kamatrátáján, sem pedig a 600 milliárd dolláros állampapír-vásárlási program feltételein, ugyanakkor a közleményében hangsúlyozta, hogy a gazdaság ugyan élénkül, de nem elég gyorsan ahhoz, hogy a munkanélküliség csökkenni tudjon.

A globális gazdasági növekedéssel kapcsolatos aggodalmakat táplálta az is, hogy a japán Tankan hangulatindex csökkent decemberben a nagy ipari vállalatok körében végzett felmérés szerint. Viszont a Bloomberg elemzői konszenzusánál kisebb mértékben esett vissza és még mindig az optimista vélemények voltak többségben. A Nikkei index stagnálással zárta a kereskedést, a hongkongi Hang Seng viszont 1,7 százalékot esett, a kínai Shanghai Composite pedig 0,5 százalékot veszített értékéből.