Négy év börtön Berlusconinak

Négy év börtönre ítélte a milánói bíróság Silvio Berlusconi adócsalás miatt - jelentették az olasz hírügynökségek.
Szabó Márta, 2012. október 26. péntek, 16:52
Fotó: Napi.hu

A volt olasz kormányfőt abban az eljárásban ítélték el első fokon, amelyet a médiaérdekeltségeit, köztük kereskedelmi tévécsatornákat összefogó Mediaset indítottak azért, mert törvénytelen módon szerezte meg egyes filmek jogait. Az ítélet súlyosabb az ügyészség által kért 3 év 8 hónapnál - emlékeztetett a la Repubblica honlapja -, az ex-miniszterelnöknek és társainak ezen felül 10 millió euró pénzbüntetést is kell fizetniük.

Berlusconi ügyvéde nem kívánta a sajtónak kommentálni a döntést, attól azonban nem kell tartani, hogy a 76 éves járó politikus-üzletember a közeljövőben börtönbe vonul. Az ítélet ellen fellebbeznek, az ilyen processzusok a híresen lassú olasz igazságszolgáltatásban évekig, ha nem évtizedekig tartanak.

A tavaly novemberben lemondásra kényszerült Berlusconi két napja jelentette be, hogy nem indul a jövő márciusban esedékes parlamenti választásokon; pártja, a PdL az elmúlt időben rendszerint támogatta a Mario Monti vezette szakértői kormányt a parlamentben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bhole, 2012.10.26 18:12

Nem sajnálom, szerintem a tízszeresét is megérdemelné jogerősen. De hol van ilyenkor a maffiózó Timosenkót védő baloldali kétkedés-kötekedés? A kettős mérce tettenérhető.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2012.10.26 17:07

Ez a legtutibb bűn, amit rá lehet húzni a maffiózó politikusokra is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html