Négynapos munkahét: nem gondolná, milyen hamar bevezethetik

Mit szólna a négynapos munkahéthez? Sokan becsapós kérdésnek tarthatják ezt arra gondolva, hogy semmi realitása a dolognak, ám tévednek. Meglepő módon nem csupán a munkavállalókat, hanem a munkaadókat is foglalkoztatja a négynapos munkahét lehetősége.
Komócsin Sándor, 2018. augusztus 26. vasárnap, 11:41
Fotó: Pixabay

A négynapos munkahét egyre közelebb kerül ahhoz, hogy széles körben elfogadott foglalkoztatási forma legyen, miután a munkaadók keresik a lehetőséget, hogyan tudnák magukhoz vonzani a legtehetségesebb munkavállalókat, és hogyan növelhetnék cégük termelékenységét - derül ki a CNBC háttéranyagából. A FlexJobs kutatóintézet vizsgálatai szerint a pénzügyi szolgáltatásoktól a munkaerő-közvetítőkig számos ágazatban foglalkoznak a rövidebb munkaidő lehetőségével.

Több mint ötvenezer vállalat munkahelykínálatát elemezve a FlexJobs azt találta, hogy az elmúlt egy évben tíz gazdasági ágazatban kínáltak a legnagyobb eséllyel rugalmas foglalkoztatást, ezen belül négynapos munkahetet. Ezek közé tartozik a számítástechnika, az egészségügy, a fogyasztói szolgáltatás, az oktatás, a könyvelés és a pénzügy, a marketing, illetve a hr.

Dicső múlt

A négynapos munkahétnek évtizedek óta vannak támogatói, akik azzal érvelnek, hogy a segítségével a cégek növelhetnék a hatékonyságukat. Sokszor hivatkoznak az 1974-es brit tapasztalatra, amikor áramellátási gondok miatt a londoni kormány ideiglenesen háromnapos munkahetet vezetett be. Az ezt követő országos felmérés azt találta, hogy a változtatás nyomán öt százalékkal nőtt a munka termelékenysége.

A rugalmas munkavégzés, amelyet korábban csak kevesek engedhettek maguknak, egyre több iparágban és munkakörben válik normális lehetőséggé - mondja Jim Link, a Randstad fejvadász cég hr-főnöke. Úgy tűnik, a munkaadók több mint nyitottak a változtatásra. A múlt hónapban zárult például egy új-zélandi ügyvédi iroda kéthavi kísérlete a négynapos munkahéttel. A dolog bevált, ezért állandóvá teszik.

Jellemző, hogy még egy olyan "csúcskapitalista" is kiállt a rugalmas munkabeosztás mellett, mint Richard Branson brit milliárdos. Nemrégiben egy blogbejegyzésben arról írt, hogy ezzel mindenki nyerne - legalábbis ezt tapasztalták a Virgin-cégek menedzsmentjének rugalmas munkaideje kapcsán.

Szabad péntek

A New York-i Cockroach Labs szoftverfejlesztő vállalkozásnál a négynapos munkahét egyik változatát, a szabad pénteket vezették be. A lépés mögötti "ideológia" szerint lehetőséget teremtenek arra, hogy embereik visszaszerezzék az ellenőrzést az életük felett. Sok alkalmazottjuk tanulásra vagy hosszabb távú tervei megvalósítására használja fel a plusz szabadidőt.

Lindsay Grenewalt, a vállat hr-menedzsere kétkedve fogadta a szabad péntek ötletét, de amikor látta, hogy beválik, megváltoztatta a véleményét. Ez ellentétes az amerikai munkakultúrával - fejtegette a CNBC-nek -, de ha meg akarjuk tartani a tehetséges dolgozókat, akkor új utakat kell keresnünk. Statisztikai adatok szerint az amerikaiak átlagosan heti 44 órát (napi 8,8 órát) dolgoznak.

Kétségek és szabályok

A négynapos munkahét megvalósításának egyik módja az lehetne, hogy a munkanapokon 8 helyett 9-10 órát dolgoznának az emberek. Ennek az lehet az előnye, hogy a hosszabb megszakítás nélküli munkaidőben hatékonyabban végezhetnék a munkájukat. Ugyanakkor nő a terhelésük és erősödhet az ezzel járó stressz, mivel kevesebb idő alatt várnák el tőlük ugyanannak a munkának az elvégzését. Emellett munkahelyi feszültséget okozhat, hogy egyesek jól tudnak alkalmazkodni a rugalmas munkavégzéshez, mások nem.

A Cockroach Lab hr-ese szerint a négynapos munkahét három szabály betartása esetén válhat be. Az első, hogy már az új emberek felvételénél meg kell győződni arról, hogy képesek alkalmazkodni a rugalmas munkavégzéshez. Például ki kell deríteni, hogy képesek-e a feladatokra figyelni a határidők helyett. A második, hogy koncentrálni kell a meetingeket: náluk például kedden tartják ezeket, ami hozzájárult a péntekek tehermentesítéséhez.

Végül a harmadik szabály, hogy meg kell könnyíteni a munkavállalóknak a zavartalan munkavégzést, a külső történések kizárását. Ennek érdekében a Cockroach Labs például a külvilágot kizáró fejhallgatókat ad a dolgozóinak és minden íróasztalon van egy lámpa, a mely felváltva pirosan vagy zölden világíthat. Ezzel jelezheti az asztalnál dolgozó, hogy bánná-e vagy sem, ha megzavarnák a munkájában.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kovi1970, 2018.08.29 09:36

Megint egy kattintásvadász címadás.
Amúgy meg, el kéne dönteni, hogy most akkor munkaerőhiány van vagy túlkínálat a munkaerőpiacon. Mert ha előbbi akkor ki fog majd dolgozni az 5-7. napon?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.08.27 16:35

A HR most is csak 4 napot dolgozik, vagy kevesebbet, ha követnénk a munkanapjait.
Mit csinál a HR-es munkaidőben?
A teszteken kívül mondjuk munkaidőben beül a céges autóba, és elmegy például zumbázni, fitnesselni, műkörmöshöz, fodrászhoz, vásárolni.
Tessék elmenni egy felkapott csicsás ilyen helyre, és lefotózni, hogy munkaidőben mennyi céges autó áll, és kik mászkálnak ezekre a helyekre.
Ha ezt összeadja a cégtulaj, hamar rájön, hogy kb 3 napot dolgozik a túlfizetett HR-es.
Tisztelet a kivételnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Elhetetlen, 2018.08.27 15:56

@werinter: A távmunka jó, ha jól csinálják. Nálunk a fél távmunkát vezették be, ami kísérletnek jó volt, főleg a dolgozóknak (két nap benn, három otthon), a cégnek nem annyira, mert mindenkinek vettek otthonra is gépet, és az irodaházat is megtartották. Ez már 15 éve tart, annyi változott, hogy most csak egy gépe van mindenkinek, azt cipeli, (ami csak az autóval járóknak kényelmes), és a péntek már mindenkinek távmunkás nap. Majd csak tovább lépnek! Tényleg elég lenne heti egy napra bérelni két-három termet azokra a meetingekre, amit nem lehet konferencia-beszélgetéssel lezavarni, minden más mehetne telefonon, e-mail-ben, stb. És most egy személyes ügy, a távmunka nekem a nyugdíjamat mentette meg. Elgázoltak, tönkrement a bal lábam, de az agyam nem. Nem kellett leszázalékoltatni magamat, mert nem tudok bejárni télen (az volt, hogy csak el ne csússzak, mert, ha kimegy alólam a sípcsontom, mégegyszer nem raknak össze), ha bent voltam, akkor is telefonon, vagy levélben kaptam a munkát, elfogadták, hogy akár egész télen nem megyek be. Ha nagyon ?kézimunkás? javítás kellett, akkor meg kijött a kolléga, mert egészséges lábbal öt perc volt a munkahelyem. (Ez is szerencsés véletlen). Így lehúztam még nyolc évet a nyugdíjig teljes állásban. Na, bocs, hogy a magánügyemmel is terheltelek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Elhetetlen, 2018.08.27 14:50

@tepsi: A négy órás munkanap nem jó. Az egyik probléma, hogy az utazással ugyanannyi idő elmegy, ami holtidő, tehát a munkaórákra vetített utazási idő fajlagosan megnövekszik, és ez senkinek sem jó. A másik, hogy nem egyformák az emberek, nem mindenki képes azonnal ott folytatni a munkát, ahol tegnap abbahagyta. (Persze, ezt munkaköre válogatja, én az utolsó 15 évben programoztam, és a kollégák zömének kellett idő, amíg átnézték, meddig jutottak tegnap, mit akarnak, akár egy órát is el lehet szöttyögni). Aztán, mire belelendül, abba is hagyhatja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

werinter, 2018.08.27 12:19

4 napos munkahét helyett inkább a távmunkát/otthoni munkavégzést kellene erőltetni. Az irodai munkakörök 99%-ban teljesen fölösleges külön egy irodaházba bejárkálni nap, mint nap, mikor otthonról vagy a mai világban szinte bárhonnét végezhetőek lennének!
Mekkora megtakarítást jelentene ez a legtöbb cégnek. Nem kellene külön irodaházakat fenntartani, nem kell ezeket fűteni, hűteni, nem kell bejárási költséget fizetni. Cserébe sokkal hatékonyabban kellene megszervezniük a munkafolyamatokat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html