Negyven török katona kért politikai menedékjogot Németországban

A NATO kötelékében Németországban szolgálatot teljesítő negyven török katona kért politikai menedékjogot a német hatóságoktól - írta szombati számában a Der Spiegel című német hírmagazin.
Inforádió, 2017. január 28. szombat, 11:51
Fotó: MTI/EPA

A NATO kötelékében Németországban szolgálatot teljesítő negyven török katona kért politikai menedékjogot a német hatóságoktól - írta szombati számában a Der Spiegel című német hírmagazin.Az értesülés szerint magas rangú török tisztekről van szó.

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) és a belügyminisztérium közölte, hogy a katonák kérvényével a szokásos ügymenet keretében foglalkoznak majd. "Nem kétséges, hogy ezeket a katonákat nem küldhetjük vissza Törökországba, ott azonnal börtönbe vetik őket" - idézte a hírmagazin Stephan Mayert, a CDU/CSU pártszövetség parlamenti (Bundestag) frakciójának belügyi kérdésekkel foglalkozó vezető szakpolitikusát. Németországban korábban bejelentették, hogy Angela Merkel kancellár február másodikán hivatalos látogatásra Törökországba utazik. Csütörtökön a görög legfelső bíróság az országban menedéket kérő nyolc katona ügyében kimondta, hogy nem lehet őket kiadni Törökországnak, mert nem garantált, hogy hazájukban méltányos eljárásban lenne részük.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.01.28 14:15

@Szalay_Miklos:

Bátyám, azt a szart próbálod megint nyomni, ami olyan nyomi és buta, mint a te szöveged?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Szalay_Miklos, 2017.01.28 13:23

Apropó, itt egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid076

(A legfelső sor a kép tetején, "Demokrácia és diktatúra". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html