Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eddigi hírek 37 halottról szóltak. A hétfő reggel pontosított adatok szerint 16 ember sorsa még ismeretlen. A Zimnyaja Visnya üzletközpontban található három moziterem közül két harmadik emeleti leomlott. Vlagyimir Pucskov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelő minisztérium vezetője közölte, hogy a filmszínház környékén a legnehezebb folytatni a mentést. Pucskov szerint egyelőre korai a tűz okairól nyilatkozni - írja az MTI.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) közölte, hogy a tragédiával kapcsolatban négy embert őrizetbe vettek és kihallgattak, köztük a bevásárlóközpontot üzemeltető cég igazgatóját, valamint annak a helyiségnek a bérlőjét, ahonnan a tűz a feltételezések szerint elterjedt. Korábbi hírek szerint a tűz egy trambulinteremből terjedt szét.

A katasztrófa következményeinek felszámolásával foglalkozó operatív parancsnokság tájékoztatása szerint a kemerovói üzletközpontban vasárnap kitört tüzet eloltották, de odabent még sűrű a füst. A tűzoltók locsolják az izzó épületszerkezetet, hogy ne kapjon újra lángra. Hozzáláttak a romok eltakarításához, hogy hozzáférhessenek azokhoz a helyiségekhez, amelyekben túlélőket találhatnak. Hegyi mentők is segítik a tűzoltók munkáját.

Fotó forrása: Pixabay