Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A brit belügyminiszter bevándorlással foglalkozó helyettese, Caroline Nokes felhívást intézett a Nagy Britanniában élő lengyelekhez, hogy ne halogassák a letelepedési rendszerbe való regisztrációt, mert ezzel biztosíthatják jogaikat a tervezett brexit után is - adta hírül az onet.pl.

A regisztrációs rendszer (EU Settlement Scheme) indítása után három hónappal a brit statisztikai hivatal becslése szerint 909,3 ezer személy nyújtotta be a kérvényt, ez a 27 uniós tagállam állandóan ott élő állampolgárainak mintegy negyede. A múlt héten nyilvánosságra hozott adatok szerint a lengyelek vannak a legtöbben, de egyben ők a leglassabban regisztrálók. A beadványt alig csak 17 százalékuk nyújtotta be: 154 ezren a becsült 905 ezer lengyelből.

A miniszterhelyettes védte a rendszert, azzal érvelve, hogy a több mint 900 ezer kérvény valóban jó eredmény, meghaladja a brit kormány korábbi várakozásait, de egyben felhívta a figyelmet arra, hogy nem tennék jól az érintettek, ha az utolsó pillanatra halasztanák a formalitásokat.