Nekiment a német autóiparnak Merkel

Kemény szavakkal üzent a német autóiparnak a háromhetes szabadságáról visszatérő Angela Merkel. A német kancellár arról beszélt, hogy az autóipari szereplők hihetetlen mértékű bizalmat játszottak el a dízelbotrányban, másfelől támogatást is ígért a gyártóknak - írja Financial Times cikkét idézve a 444.hu.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 13. vasárnap, 10:36
Fotó: MTI/EPA

Merkel ugyanakkor segítséget is ígért az olyan technológiai kihívásokkal való megküzdéshez, mint amilyet az elektromos autók terjedése jelent, s megpróbált megpróbált ellensúlyozni a dízelautók környezetszennyezése és a gyártóik által fenntartott  800 ezer németországi munkahely biztonsága között  - írja a portál.

Merkel egy szombati kampányrendezvényen beszélt az autógyárak iránti bizalomvesztésről, de ki is állt a gazdaság kiemelt szereplői mellett. A kancellár szerint támogatásra van szükségük az elektromos autók vagy az önvezető járművek generálta kihívásokkal szemben, s azt ígérte, hogy a kormány segíteni fog az innovációk ügyében.

A kanecellár szerint az EU-n belül nem működhet hatékonyan az elektromos autókra kivetett kvóta, amelyet kihívója, Martin Schulz szociáldemokrata elnökjelölt javasolt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.08.13 13:43

Pár héttel ezelőtt kaptam egy levelet Merkel irodájától, amiben reménykednek egy gyors technológiaváltásban, hogy elterjedhessenek az e-autók Németországban. Nekem a levélből az tűnt ki, hogy nem tartják ellenőrzésük alatt a német autógyárakat, pedig azok "nagyon támogatják őt". Ezzel a kijelentéssel ( pedig nagyon tömte a kormány a gyárak zsebét ) nem biztos, hogy a helyén maradhat. Ő találta ki 2009-ben azt a számot, amit mindenki alapul vett. 1 M elektromos jármű 2020-ra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kakambuki, 2017.08.13 12:46

Na most töri ki a nyakát a Mutti, pár héttel a választások előtt. Még egykét ilyen "bírálat" otthon és mehet a levesbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html