BUX
38240

Nekiment a német autóiparnak Merkel

Kemény szavakkal üzent a német autóiparnak a háromhetes szabadságáról visszatérő Angela Merkel. A német kancellár arról beszélt, hogy az autóipari szereplők hihetetlen mértékű bizalmat játszottak el a dízelbotrányban, másfelől támogatást is ígért a gyártóknak - írja Financial Times cikkét idézve a 444.hu.

Szepesi Anita, 2017. augusztus 13. vasárnap, 10:36

Merkel ugyanakkor segítséget is ígért az olyan technológiai kihívásokkal való megküzdéshez, mint amilyet az elektromos autók terjedése jelent, s megpróbált megpróbált ellensúlyozni a dízelautók környezetszennyezése és a gyártóik által fenntartott  800 ezer németországi munkahely biztonsága között  - írja a portál.

Merkel egy szombati kampányrendezvényen beszélt az autógyárak iránti bizalomvesztésről, de ki is állt a gazdaság kiemelt szereplői mellett. A kancellár szerint támogatásra van szükségük az elektromos autók vagy az önvezető járművek generálta kihívásokkal szemben, s azt ígérte, hogy a kormány segíteni fog az innovációk ügyében.

A kanecellár szerint az EU-n belül nem működhet hatékonyan az elektromos autókra kivetett kvóta, amelyet kihívója, Martin Schulz szociáldemokrata elnökjelölt javasolt.