A floridai szenátor tőle szokatlanul agresszív stílusban támadta Trumpot hatalmas vagyona és az illegális bevándorlásról vallott nézetei miatt. Rubio azt hangoztatta, hogy a New York-i milliárdos nem lenne sehol az ingatlanüzletben családi öröksége nélkül, "órákat árulna Manhattanben".

Cruz kifejtette, hogy Trump Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns gyenge republikánus kihívója lenne a november 8-án esedékes elnökválasztáson, és ha ő elbukna, akkor a milliárdost "lemészárolnák".

Rubio azzal vádolta meg Trumpot, hogy politikai tőkét akar kovácsolni abból, ahogy az illegális bevándorlás kapcsán változtatja álláspontját. Trump ismét kifejtette: elnökként kötelezné Mexikót arra, hogy megfizesse az amerikai-mexikói határra tervezett, mintegy ezer mérföld hosszúságú, 10-12 milliárd dollárba kerülő kerítés költségeit.

Dagályos stílusa ellenére a milliárdos a megszokottnál valamivel visszafogottabban vitázott csütörtökön. Mérsékelt álláspontját védte a családtervezés és az Obamacare néven ismert egészségügyi törvénycsomag kapcsán is.

Trump három előválasztási győzelmével utcahosszal vezet a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között, legutóbb Nevadában aratott fölényes diadalt. Mostani óvatossága valószínűleg annak tudható be, hogy a március elsejei szuperkedden nehéz küzdelemre számít.

Az előrejelzések szerint jövő héten Cruz győzelme borítékolható Texasban, saját államában, ahonnan a júliusi elnökjelölő konvencióra az eddigiekhez képest a legtöbb delegáltat küldik.