Nem jött be az elemzők számítása

Lassult az amerikai magánszektor növekedése szeptemberben az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport pénteken közölt előzetes adatai szerint - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. szeptember 21. péntek, 18:04
Fotó: Pixabay

Az amerikai szolgáltatási szektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI) az elemzők által várt 55 ponttól elmaradva 52,6 pontra süllyedt szeptemberben az előző havi 54,8 pontról. A szeptemberi, nem végleges adat 18 havi mélypontot jelent.

A feldolgozóipari BMI négyhavi mélypontra, 55,6 pontra nőtt az augusztusi 54,7 pontról. Szakértők kevésbé javuló mutatóra, 55 pontra számítottak.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 17 hónapja a legalacsonyabb értékre, 53,4 pontra süllyedt az augusztusi 54,7 pontról. Az elemzői várakozások átlagában 55 pont szerepelt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását, az alacsonyabb pedig a lassulását tükrözi.

Képünk forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK