Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Júliusban a várt 0,2 százalékos növekedés helyett változatlanok maradtak szezonális kiigazítással a termelői árak az Egyesült Államokban az előző havihoz, júniushoz képest, amikor 0,3 százalék volt a havi növekedés.

A termelt javak ára 0,1 százalékkal emelkedett júliusban, a júniusival megegyező mértékben, annak ellenére is, hogy az energiaárak 0,5 százalékkal, az élelmiszerek termelői ára pedig 0,1 százalékkal csökkent. A szolgáltatások ára viszont 0,1 százalékkal csökkent, ezen belül is 0,8 százalékkal a kereskedelmi szolgáltatásoké.

A termelői árak energia- és élelmiszerárak nélkül kalkulált emelkedése havi bázison 0,1 százalék volt júliusban, szintén alacsonyabb a várt 0,2 százaléknál és alacsonyabb a júniusi 0,3 százaléknál.

Éves bázison a termelői árak 3,3 százalékkal emelkedtek júliusban, a maginfláció pedig 2,8 százalékos volt. Júniusban 3,4 százalék volt az éves áremelkedés, a maginfláció pedig 2,7 százalék. A piac a júniusival megegyező, 3,4 százalékos termelőiár-inflációt várt júliusra is.

A kép forrása: Pixabay.