Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megkérdezetteknek csak 35 százaléka támogatja a kormányt december óta vezető Paolo Gentilonit, és 32 százalék bízik a kormány munkájában. Hatvanhét százalék véli úgy, hogy Olaszország "rossz irányba halad", a legsürgetőbb problémák között a legtöbben a gazdasági stagnálást, a munkanélküliséget és a migrációt nevezték meg.

A balközép La Repubblica szombati adatai szerint a római kormánykoalíciót vezető balközép Demokrata Párt (PD) támogatottsága a belső ellentétek miatt két százalékponttal gyengült februárhoz képest, és jelenleg 27,2 százalékon áll a 28,8 százalékkal bíró ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) mögé szorulva. A PD-választók 85 százaléka úgy nyilatkozott, hogy Matteo Renzi volt miniszterelnököt szeretné látni ismét a párt főtitkári székében, erről a párt április 30-án szavaz.

Az Il Fatto Quotidiano napilap felmérése szerint is az M5S a legerősebb olasz párt 27,1 százalékkal, második a PD 26,9 százalékkal. Harmadik a Matteo Salvini vezette Északi Liga 12,8 százalékkal, majd a Silvio Berlusconi irányította Hajrá Olaszország következik (FI) 12,7 százalékkal. A jobbközép választók 31 százaléka Matteo Salvinit látná szívesen miniszterelnök-jelöltjeként, 23 százalék Luca Zaiát Veneto tartomány elnökét, (aki szintén az Északi Liga politikusa), 20 százalék pedig Silvio Berlusconit részesíti előnyben - írja az MTI.