A történelmi, decemberi kamatemelés után - amikor is hét év után nyúltak a  kamatszinthez - a januári ülésén nem emelt tovább a Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága. A kamat így marad a 0,25-05 százalékos szinten - derül ki a közleményükből.  A döntés 10-0 arányban született meg. Az indoklásában a Fed megerősítette az előző kamatdöntő ülésen kifejezett szándékát a monetáris szigorítás folytatására, a mindenkori makrogazdasági lehetőségek függvényében.

A kamatdöntés nem lepte meg a  piacokat, egyhangúan kamattartásra "szavaztak" az elemzők - ennek ellenére az amerikai indexek estek a döntés után - az aggodalomra okot adó közlemény miatt.

A Marketwatch tudósítása szerint az amerikai jegybankárok megítélése szerint "a gazdasági növekedés lelassult", az infláció nem valószínű, hogy gyorsan két százalék fölé emelkedne . "Az infláció várhatóan alacsony marad a közeljövőben".

A jegybank utalt a kínai tőzsdeválságra, mondván, hogy "szoros figyelemmel kísérik a globális gazdasági és pénzügyi folyamatokat."

Rövid távon a jegybankárok az amerikai gazdaság "mérsékelt ütemű"  növekedésével számolnak.