Nem engedi el Európa az orosz vagyonokat

Újabb hat hónappal meghosszabbította az Európai Unió azoknak a szankcióknak a hatályát, amelyeket Ukrajna területi épségének megsértése miatt rendeltek el korábban orosz, illetve oroszbarát ukrán természetes vagy jogi személyekkel szemben - közölték brüsszeli diplomáciai források.
MTI, 2016. szeptember 7. szerda, 18:03
Fotó: MTI/EPA

A büntetőintézkedések hatályának március 15-ig történő meghosszabbításáról a tagállami kormányokat tömörítő tanács állapodott meg szerdán - tájékoztattak névtelenséget kérő tisztségviselők.

A 146 természetes és 37 jogi személy elleni korlátozó intézkedések keretében zárolták az érintetteknek az Európai Unióban lévő javait - ez főként a bankszámláikra, bizonyos esetekben azonban az ingatlanaikra vagy más vagyontárgyaikra is vonatkozik. A természetes személyek ezen túlmenően nem utazhatnak be az Európai Unióba. A legutóbb márciusban meghosszabbított szankciós listán szerepel többek között Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes, két védelmi miniszterhelyettes, illetve Arkagyij Rotenberg üzletember, Vlagyimir Putyin elnök korábbi dzsúdópartnere.

Az unió Ukrajna szuverenitásának, területi épségének aláásása, veszélyeztetése, megsértése miatt rendelte el a büntetőintézkedéseket a listán lévőkkel szemben. Nem ebbe a szankciócsoportba tartoznak az Oroszországgal szemben érvényesített, egyes szektorokra - egyebek közt az olajiparra - célzott gazdasági korlátozások, amelyeknek a hatályát már a nyáron meghosszabbították. Sajtóhírek szerint a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban eddig több mint 9500 ember vesztette életét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pegazus_a_borbarat, 2016.09.07 18:59

Teljesen igazuk van a brüsszeli bohócoknak, miért is fizetnének az olajért/gázért mondjuk tejjel, amiben momentán fuldoklik Európa, mikor fizethetnek jó kemény dollárral is ugyanazért... A lényeg hogy semmit ne adjunk el az oroszoknak, így aztán nem fogják tudni elkölteni azt a rengeteg petrodollárjukat, jól kibabráltunk velük! Mindig is ilyen ügyesek voltunk mi, brüsszeli bohócok!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2016.09.07 18:43

"Nem engedi el Európa az orosz vagyonokat"

Ez természetes! A pénznek - a még oly érzékeny heftijű liberálbolsevikoknál - nincs szaga. A lóvé bárhonnan jöhet - az lóóóvéééé.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html