Nem erre számítottak Kínában

Kínában némileg lassult a feldolgozóipar és a szolgáltató ágazat mozgását követő januári összetett beszerzésimenedzser-index (BMI) növekedése, miután decemberben 45 havi csúcson állt - derült ki a kínai Caixin Insight Group gazdasági adatszolgáltató és a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett közös jelentéséből.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 6. hétfő, 07:55
Fotó: Reuters

Az összetett mutató januárban 52,2 pontra gyengült, tavaly szeptember óta a legalacsonyabb szintre csökkent a decemberi 53,5 pontról - írja az MTI.

A szolgáltatóipari BMI a Caixin gazdaságkutató intézet hétfőn közölt kimutatása szerint 53,1 pontra romlott a decemberi, 17 havi csúcsnak számító 53,4 pontról. (Nemcsak Kína, de az USA is belassult.)

A már korábban közzétett feldolgozóipari BMI ugyancsak az ágazat teljesítménynövekedésének lassulását jelezte: a decemberi, 47 havi csúcsot jelentő 51,9 pontról 51 pontra süllyedt januárban.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK