Nem értek véget az orosz támadások

Az amerikai hírszerzés vezetői szenátusi meghallgatásukon is megerősítették, hogy orosz hackerek álltak az amerikai választásokat is befolyásoló számítógépes támadások mögött.
Inforádió, 2017. január 6. péntek, 08:25
Fotó: MTI/EPA

Az amerikai hírszerzés vezetői szenátusi meghallgatásukon is megerősítették, hogy orosz hackerek álltak az amerikai választásokat is befolyásoló számítógépes támadások mögött.Csütörtökön kezdődött meg az Egyesült Államok szenátusának fegyveres testületekkel foglalkozó bizottsága előtti meghallgatás arról, hogy orosz hackerek avatkoztak-e be az amerikai választási kampányba, például a demokrata párt szervereiről származó, számukra kellemetlen információk kiszivárogtatásával.

James Clapperm az amerikai hírszerzés csúcsszervezetének vezetője aláhúzta: meggyőződésük, hogy az oroszok vezetők állnak a hackelés mögött, és a támadások még nem értek véget, jelenleg is zajlanak. Hozzátette, hogy az amerikai számítógépes rendszerek meghackelése csupán egyike volt azoknak az orosz törekvéseknek, amelyekkel megpróbálták befolyásolni az amerikai választási folyamatot. A republikánus párt jelöltjeként megválasztott, ám még be nem iktatott Donald Trump korábban Twitter-üzenetében kétségbe vonta, hogy valóban Oroszország állt volna a hackertámadások mögött.

A politikus inkább a vádakat tagadó Oroszországgal és az adatokat kiszivárogtató WikiLeaks alapítójával értett egyet. Julian Assange szerdán a Fox televíziónak azt mondta, hogy nem "állami szereplőtől" kapták meg az ellopott e-maileket. John McCain szenátor, a bizottság elnöke fontosnak tartotta leszögezni, hogy a meghallgatás nem Donald Trump ellen irányul, és semmiképpen nem akarja megkérdőjelezni a megválasztott elnök legitimitását.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy e hackertámadásoknak minden amerikait figyelmeztetniük kell a külhoni kibertámadások veszélyeire, amelyek elhárítására egyelőre az államoknak nincs stratégiája. Barack Obama amerikai elnök döntésére nemrég 35 orosz diplomatát utasítottak ki az Egyesült Államokból a hackertámadásokra hivatkozva, Vlagyimir Putyin orosz elnök azonban az moszkvai külügy javaslata ellenére nem viszonozta a lépést. Donald Trump aki e döntésért Twitter-üzenetében megdicsérte az orosz elnököt, várhatóan ma találkozik az amerikai Központi Hírszerző Ügynöskég, a CIA, a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI, illetve az Országos Hírszerzési Hivatal vezetőjével, hogy a hackertámadásokról tájékozódjon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2017.01.06 13:05

@foldnyuzo: Ez baromság, a bolsevista Némber azért vesztett, mert elhanyagolták a középosztály és a vidéki fehér munkásosztály problémáit. Csak a leszbikusok és a feketék számítottak azt hitte a sok keleti parti bunkó, hogy ezzel megnyerika választást. Hát nem. Trump túljárt az eszükön és pont a tahósága volt a nyerő, amin a sáros lábát a kávéházi szőnyegekbe törlő, felkapaszkodni vágyó fajtád fintorgott.

Amúgy Trumpnak igaza van, ha az oroszok feltörték a DNC levelezését, akkor jól tették. Kiderült, hogy milyen undorító választási csalás ment ott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2017.01.06 13:00

Nagyon jó dolog az internet, de mint mindent, rosszra is fel lehet használni. még nem alakult ki a hamis hírek megfékezésének mikéntje, és a hackertámadások elhárítása is gyerekcipőben jár. Meggyőződésem, hogy Trumpot személyesen Putyin segítette a hatalomhoz, Sőt előre kidolgozott terv szerint. Oda léptek be ahova kellett. Ezért van az, hogy bár Clinton több szavazatot kapott és mégsem lesz elnök. Valakikhez nagyon sok rubel gurult dollárnak öltözve. Trump legitim? Nagy kérdés, de a republikánusok lelkén szárad ha nem rúgják fenékbe ezt a bunkó bohócot. Spekuláns a rosszabbak közül!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2017.01.06 09:37

Az már "nem fért bele" ebbe a cikkbe, hogy kiderült: az FBI meg sem vizsgálta a Demokrata Párt szervereit, ami ilyenkor rutineljárás lenne.

Egyébként Trumpnak van igaza: ha az oroszok tették, akkor meg kell köszönni nekik. Jól tették. Kiderült, hogy miféle rohadékok vannak a DP vezetésében.

Bár kétség sem fér hozzá, hogy az amerikai hírszerzés hazudik ebben az ügyben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html