Nem hagyja magára Görögországot az IMF

Az IMF nem zárja ki, hogy újabb segítséget ad Görögország részére, amennyiben arra szükség lesz - közölte egy ügyhöz közelálló forrás.
NAPI, 2010. szeptember 17. péntek, 12:30
Fotó:

Az IMF májusban az Európai Bizottsággal és az Európai Központi Bankkal (ECB) közösen 110 milliárd eurót adott az ország megmentésére, cserébe a szigorú megszorításokért.

Az azóta eltelt időszakban ez az első jelzés az IMF részéről, hogy nem hagyják Görögországot csődbe menni, amennyiben az a szigorú intézkedések ellenére sem nyerné vissza a piacok bizalmát.

A Nemzetközi Valutaalap azonban nem kívánja megakadályozni a görög állam visszalépését a nemzetközi kötvénypiacra, ami a jövő évben várható - írja a Wall Street Journal.

Az ország hitelképessége jelentősen romlott, mióta nyilvánosságra kerültek az államadósság valós számai, így az államadósság piacról történő finanszírozása rendkívül drága, de az IMF reméli, hogy jövőre már sikerülhet az adósság egy részének piaci finanszírozása.

Több piaci elemző szerint az IMF mentőcsomag 2012-es lejárása könnyen okozhat államcsődöt az országban, amennyiben nem sikerül a bizalom helyreállítása.

HOZZÁSZÓLÁSOK