Nem lesz hosszú életű a német visszaesés

Az év utolsó negyedében várhatóan 0,2 százalékkal zsugorodik a német gazdaság, de a jelek szerint gyorsan túljut a hanyatlás fázisán - írja csütörtökön közzétett havi konjunktúra-jelentésében a Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung (DIW) gazdaságkutató intézet.
MTI, 2012. december 20. csütörtök, 12:33
Fotó: Napi.hu

A harmadik negyedévben még 0,2 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP), a negyedik negyedben azonban a gyenge euróövezeti kereslet miatt az ipar visszafogta termelését, miközben csökkent az iparhoz kapcsolódó szolgáltatások teljesítménye, belföldön pedig erősen mérséklődött a beruházási javak iránti kereslet.

A visszaesés azonban nem lesz tartós, mert a világgazdasági konjunktúra kezd éledezni, és ebből profitálni fognak a német vállalatok, különösen azok, amelyeknek jó pozícióik vannak a feltörekvő országokban. Ezek a kedvező finanszírozási lehetőségeket kihasználva jelentősen növelni fogják beruházásaikat is - áll a DIW felmérésében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.20 14:18

Reméljük ,mert az exportunk 50%-a odamegy ...Hajrá Németország ,és Magyarország!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html