Nem Magyarország Európa kukája

Hiába panaszkodnak a lengyelek, a magyarok és a szlovákok arra, hogy a termékek egy részét ugyanazzal a névvel gyengébb minőségben kapják, mint a nyugati fogyasztók, valójában Szerbia az Európa "kukája" ebből a szempontból - véli egy belgrádi fogyasztóvédő.
Barabás Júlia, 2017. augusztus 2. szerda, 06:40
Fotó: MTI Fotó

Goran Papovic, a Szerbiai Fogyasztók Nemzeti Szervezetének (NOPS) elnöke szerint, ha Magyarország, Szlovákia és Lengyelország arra panaszkodik, hogy ők az Európai Unió szemeteskannája, mert a piacukra érkező uniós termékek rosszabb minőségűek, mint az EU-ban, akkor Szerbia egyenesen Európa szeméttelepének tekinthető - írta a Magyar Szó.

Hiába az azonos márkajelzés, a harmadik világ országaiba szánt árut Csehországban és Lengyelországban gyártják. Ha valaki azt látja, hogy az árucímke csak szerb, macedón, horvát nyelvű, akkor tudnia kell, hogy az áru a fejletlen országok fogyasztóinak készült.

Szerinte a hazájában túl nagy a behozatali lobbi nyomása. Nagy gond, hogy még mindig nem működik a Nemzeti Referencia Laboratórium.Papovic tudomása szerint a nemzeti laboratóriumban 25 ezer dinárért alkalmaztak volna szakembereket, ami tiszta utópia.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gmihaly621, 2017.08.02 10:02

Hát ezt elrontottátok, mert menet közben esett le a címadásnál, hogy Szerbia Nem tagja az EU-nak. Amúgy az EU-n belüli hátrányos megkülönböztetés miatt van az élelmiszerbotrányos hacacáré.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html