Nem mondott igazat a miniszter, ezért lemondott

Lemondott tisztségéről Halbe Zijlstra holland külügyminiszter kedden, miután komoly belpolitikai botrányt okozott, hogy elismerte, nem volt igaz azon kijelentése, miszerint 2006-ban részt vett egy Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével tartott találkozón.
Domokos László, 2018. február 13. kedd, 18:03
Fotó: Pixabay

Zijlstra hétfőn ismerte el, hogy korábban hazudott, és nem volt jelen személyesen a kérdéses egyeztetésen, amelyen korábbi állítása szerint Putyin az Oroszországot, Fehéroroszországot, Ukrajnát és a balti államokat magában foglaló, úgynevezett "Nagy-Oroszország" létrehozásáról szóló terveiről beszélt. A volt miniszter közölte: mindössze másodkézből hallott a fenyegető kijelentésről

Nem látok most más lehetőséget, mint hogy benyújtsam a lemondásomat. Hollandia olyan minisztert érdemel, aki felette áll minden kételynek - mondta a liberális-konzervatív politikus megrendülten a hágai parlament ülésén.

A történtek olyan mértékben aláásták hitelességét, hogy feladatainak ellátása lehetetlenné vált - írta az MTI.

A botrány kirobbanása miatt az ellenzék a tárcavezető lemondására szólított fel, a kormánypártok azonban kiálltak mellette, noha beleegyeztek, hogy kedd délutánra rendkívüli parlamenti ülést hívjanak össze, amelyen Zijlstra válaszolhat a képviselők kérdéseire.

Oroszország hollandiai nagykövetsége álhírnek nevezte az orosz terjeszkedési szándékról szóló híreszteléseket.
Halbe Zijlstrának eközben este hivatalos látogatásra kellett volna indulnia Moszkvába, hogy találkozzon orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2018.02.13 22:14

Te jó ég !
Ha nálunk az összes miniszter lemondana aki hazudik...mi lenne itt ??? XDDDDDDD....
És még nem is lopott, csak egyszerűen hazudott......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html