Nem sikerült megállítani az ENSZ-t?

Az Európai Parlament felszólította az uniós tagállamokat az ENSZ készülő migrációs csomagjáról szóló tárgyalások támogatására, emellett egységes álláspontot kérnek a tagállamoktól - írja az Index az MTI-re hivatkozva.
Szabó Dániel, 2018. április 19. csütörtök, 21:45
Fotó: Pixabay

Az EP strasbourgi plenáris ülésén elfogadott ötpárti állásfoglalásban azt írták, hogy az alapvető nemzetközi emberi jogi szerződések jogállástól függetlenül elismerik valamennyi ember - köztük a migránsok és menekültek- jogait, és az államokat azok tiszteletben tartására kötelezik. A szociáldemokrata, liberális, zöldpárti, radikális baloldali és néppárti frakció is támogatja - utóbbi érdekessége, hogy a pártcsalád tagja a Fidesz és a KDNP is.

Az 516 igen szavazattal, 137 nem ellenében elfogadott szövegben kiemelték, hogy az emberek elvándorlása jelentette kihívások eredményes kezelését legjobban a nemzetközi közösség egészének bevonásával lehet megvalósítani. Azt is hangsúlyozták, hogy elsősorban az irreguláris migrációt és a kényszerű lakóhelyelhagyást előidéző különböző okok kezelésére kell összpontosítani - írja a portál.

A menekültekről szóló globális megállapodás tervezetének emberközpontú megközelítését támogatják ezek a pártok. Valamint a felelősség megosztására szólították fel a világ országait, köztük az EU tagállamait a menekültek befogadása és támogatása tekintetében, hogy a helyzet a mostaninál igazságosabbá váljon. Arról is állást foglaltak, hogy a humanitárius segítségnyújtást nem szabad bűncselekménynek tekinteni. Mint írták, biztonságos, legális csatornákat kellene kialakítani a menekülteknek, hogy megfelelő körülményekkel rendelkező fogadóállomásokra érkezhessenek az életük kockáztatása nélkül.

A magyar kormány többször támadta az ENSZ tervezetét.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2018.04.21 10:47

Egy ilyen hatalmas ország mint a mienk szembeszáll az ENSZ-el. Naná most minden tagállam Orbántól maga alá hugyozik. És még csodálkozunk, hogy belénk rúgtak megtapostak, megsarcoltak, Orbán dicsőnek nem mosható elődei nagy nemzetvesztők voltak, az ország még megvan, de ez is elveszhet, csak tovább kell menni az úton.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html