Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az EP strasbourgi plenáris ülésén elfogadott ötpárti állásfoglalásban azt írták, hogy az alapvető nemzetközi emberi jogi szerződések jogállástól függetlenül elismerik valamennyi ember - köztük a migránsok és menekültek- jogait, és az államokat azok tiszteletben tartására kötelezik. A szociáldemokrata, liberális, zöldpárti, radikális baloldali és néppárti frakció is támogatja - utóbbi érdekessége, hogy a pártcsalád tagja a Fidesz és a KDNP is.

Az 516 igen szavazattal, 137 nem ellenében elfogadott szövegben kiemelték, hogy az emberek elvándorlása jelentette kihívások eredményes kezelését legjobban a nemzetközi közösség egészének bevonásával lehet megvalósítani. Azt is hangsúlyozták, hogy elsősorban az irreguláris migrációt és a kényszerű lakóhelyelhagyást előidéző különböző okok kezelésére kell összpontosítani - írja a portál.

A menekültekről szóló globális megállapodás tervezetének emberközpontú megközelítését támogatják ezek a pártok. Valamint a felelősség megosztására szólították fel a világ országait, köztük az EU tagállamait a menekültek befogadása és támogatása tekintetében, hogy a helyzet a mostaninál igazságosabbá váljon. Arról is állást foglaltak, hogy a humanitárius segítségnyújtást nem szabad bűncselekménynek tekinteni. Mint írták, biztonságos, legális csatornákat kellene kialakítani a menekülteknek, hogy megfelelő körülményekkel rendelkező fogadóállomásokra érkezhessenek az életük kockáztatása nélkül.

A magyar kormány többször támadta az ENSZ tervezetét.

A fotó forrása: Pixabay.