Nem sürgős az újabb kamatvágás Draghi szerint

Nincsenek deflációra utaló jelek az eurózónában, így nem is sürgős a kamatcsökkentés - nyilatkozta az EKB elnöke a Spiegelnek.
portfolio.hu, 2013. december 29. vasárnap, 12:11
Fotó: Napi.hu

Nincsenek deflációra utaló jelek az eurózónában, így nem is sürgős a kamatcsökkentés - mondta Mario Draghi, az Európai Központi Bank (ECB) elnöke a Spiegelnek. Véleménye szerint így nem kell sietniük a kamatcsökkentéssel. Az ECB kormányzótanácsa novemberben váratlan kamatcsökkentéssel lepte meg a piacot, és negyed százalékra mérsékelte az irányadó rátát.

Bár Draghi szerint a válságon még nincsenek túl, sok a biztató jel; ide értve, hogy egyes országokban élénkül a gazdaság, illetve, hogy mérséklődnek az egyensúlyi és a költségvetési problémák. Mindezek alapján az ECB-vezér úgy látja, hogy a helyzet kedvezőbb, mint ahogy egy évvel ezelőtt hitték volna. Ez több, mint amire tavaly számítottunk - mondta Draghi.

Az elnök egyúttal elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy alaptalannak bizonyultak azok - az elsősorban német közgazdászok által hangoztatott - félelmek, amelyek szerint az ECB jelenlegi monetáris politikája helytelen. Sokszor lehetett hallani olyan véleményeket, amelyek szerint tönkreteszi Németországot, Draghi szerint azonban bebizonyosodott, hogy ennek pont az ellenkezője történik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homeros, 2013.12.29 16:44

@jobbajobb: miért kellene kuszaszemet megdícsérni??? 7%-os gazdasáégi növekedés??? kuszaszem gyerekek??? gránit alapokra helyezett költségvetés? :) haha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2013.12.29 14:57

..."a biztató jel; ide értve, hogy egyes országokban élénkül a gazdaság, illetve, hogy mérséklődnek az egyensúlyi és a költségvetési problémák..."


...mint pl nálunk ,ugye?....tehát Magyarországot fel kell minősíteni ,és Matolcsyt meg kell dicsérni Háttérhatalmi Jóskák !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html