Nem talál fogást Soroson Orbán és Lázár?

A kormány célkeresztjébe került Soros György milliárdos befektető hazájában, Magyarországon - idézi a külföldi sajtó Lázár János és Orbán Viktor megjegyzéseit. Az üzletembert a bevándorlási válságban elfoglalt megengedő álláspontja miatt érték kemény, sőt durva támadások.
Napi.hu, 2015. október 16. péntek, 18:20
Fotó: Napi.hu

Soros György magyar származású milliárdos befektetőt hevesen támadják vezető magyar politikusok azért, mert az illegális bevándorlókat támogató álláspontot foglalt el az európai migrációs válságban - jelentette az AP. Az üzletember, aki tinédzser koráig élt hazájában, nemrégiben azt javasolta a Financial Timesban megjelent cikkében, hogy adjanak a menedékkérőknek két éven át évi 16,8 ezer dollár letelepedési segélyt lakhatásra, oktatásra és egészségügyi kiadásokra.

Soros ebben a cikkében ostorozta az Európai Uniót, amelynek tagországai képtelenek voltak egységesen kezelni a krízist. Ez arra kényszerítette az egyes államokat, hogy a saját kezükbe vegyék a probléma megoldását, ami nem sok jót eredményezett.

Soros folyamatosan bombázza a nemzetközi közösséget az önzetlenségre hivatkozó, földrengető terveivel, amelyek oly jól ismertek azokból az országokból, ahol a beavatkozása államcsődökhöz vezetett az elmúlt harminc évben - foglalja össze Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter szavait a hírügynökség.

Volt egy-két ügye

Soros 1992-ben 10 milliárd dollár befektetésével a font ellen játszott, majd amikor az angol valuta összeomlott, becslések szerint egymilliárd dolláros haszonnal távozott a színről - emlékeztet az AP, amely megpróbálja kitalálni, mire utalhatott Lázár. Azóta sokan gurunak tartják, mint az embert, aki a pénzügyi szkanderban lenyomta a Bank of Englandet.

Az üzletember 2009-ben is összeakasztotta a bajszát a magyar kormánnyal. Akkor Budapest 2,2 millió dolláros büntetést szabott ki rá azzal a váddal, hogy megpróbálta manipulálni a legnagyobb bank részvényárfolyamát.

Egy francia bíróság 2002-ben bűnösnek találta bennfentes kereskedelemben egy a nyolcvanas évek végére visszanyúló ügyben, ám ez ellen fellebbezett. Azzal az érvelt, hogy abban az időben a bennfentes kereskedelemmel kapcsolatos törvények olyan zavarosak voltak Franciaországban, hogy ezek alapján nem lehet megállapítani a bűnösségét. Egy európai eljárás nyomán 2011-ben fenntartották vétkességét.

Aktivista alapítványok

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a TV2-nek adott interjújában talán némileg pontosította, mire gondolhatott főminisztere. Arról értekezett, hogy a Soros támogatását élvező civil szervezetek akcióba léptek. Mindegyikük azt követeli a kormánytól, hogy hagyja nyitva az ország határait.

Orbán később visszautasította azokat az interpretációkat, amelyek szerint azzal vádolt volna jótékonysági szervezeteket, hogy külföldi érdekeket szolgálnának. Mint mondta csak átláthatóságot akar, azt, hogy kiderüljön, kiktől kapják a forrásaikat.

A CNBC emlékeztet arra, hogy az üzletember társadalmi alapítványa (OSF) szeptemberben felszólította a magyar hatóságokat, hogy vegyenek vissza a bevándorlóellenes fellépésükből. A szervezet szerint a válság magyarországi kezelése rámutat arra, milyen fenyegetést jelentenek a radikális, populista rezsimek a több százezer menekültre, illetve ezzel egyidejűleg az európai értékre és saját lakosságukra is.

Haraptak az oroszok

Nem magyar kormány vezetőinek támadásai az elsők, amelyek az utóbbi időben az OSF-et érik - emlékeztet a CNBC. Az alapítvány az orosz kormánnyal ütközött meg júliusban, amikor Moszkva több más demokráciapárti szervezettel együtt hajszál híján betiltotta az OSF-et, mondván "puha támadást" intéztek Oroszország ellen. Az alapítvány szóvivője szerint a legális kereteket kihasználva továbbra is támogatni fogják azokat az oroszokat, akik hozzájuk fordulnak.

A 85 éves Soros György nettó vagyonát 24,2 milliárd dollárra becsüli a Forbes. Az USA leggazdagabb embereit felsoroló listán, amelyet a magazin szerkesztői készítenek, ezzel a 19. helyen áll. A hedge-fund-menedzserek összehasonlításában a második leggazdagabb. A legutóbbi összesítés szerint befektetési alapja, a Soros Fund Management 263 vállalatban rendelkezik részesedéssel, a cégek összértéke megközelíti a 11 milliárd dollárt. Képünkön feleségével, Tamiko Boltonnal látható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pluralista, 2015.10.17 13:48

DOM27 2 days ago 0 0
this guy, and that is what he is just an evil guy, not even a man , in fact he is an animal. he is the number one guy behind all the evil that is going on in America and the world. he funds and supports everything that is going wrong that the devil's advocate " barrach hussein obama "is doing, and told to do to destroy AND DIVIDE this nation, and upset the whole middle east....


Chloe Steele 2 days ago 0 0
This man is creeeeeepy


Thirdeye 2 days ago 0 0
Soros is easily the most evil man alive today...

Only competition he has is the Rothschild family


whatsnew 2 days ago 0 0
He bought and controls, first the Clintons, then Obama. He bought them when they were political nobodies (and before he was an "American citizen") so now they are his slaves. He and his billionaire cronies have changed the Democrat Party into their socialist puppets by making them utterly dependent on their financial support. The welfare class and the illegal aliens they bus to the polls on election day certainly don't supply them with the money for all their multi-million dollar political campaigns!


http://finance.yahoo.com/news/billionaire-soros-comes-under-fire-131150908.html
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

cila001, 2015.10.17 13:22

Sorosnak van esze,a két gecinek orbánnak,és lázárnak meg nincs!!
Pedig az öreg próbált a felcsuti féregből embert faragni,pénzelte a tanulmányait,de ez az elmebeteg fasiszta nem tudja mi a hála!!
G.orbánviktor ilyen képződmény,és még mindig meg keseríti a
Magyar Emberek életét!!
Mussolini sorsára fog jutni,remélhetőleg!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2015.10.17 07:04

A képen Tamiko Boltonnal látható, pont úgy ahogy a cikkből a lényeg! =))

Ahogy az első hozzászólás is mutatja, Soros belekeverése igen jó eszköz a kezelési mód népszerűsítésére!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tibi27, 2015.10.16 22:38

Lassan ideje, hogy a zsidókat is belekeverjék ebbe a migráns kérdésbe.
Kezdik Soroson...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pluralista, 2015.10.16 19:27

Ez a vénember kizárólag azért van még életben, mert az ördög is rühelli a konkurrenciát. Aki olvassa az angol nyelvű média kommentálható részét, tudja, hogy Amerikában ugyanúgy utálják mint nálunk. Az meg röhej hogy bármilyen egyet nem értés lenne közte és Orbán között, Soros személyesen tanította ki a hazaárulásra, ő csinált belőle miniszterelnököt ugyanebből a célból, máig is madzagon rángatja mint valami bábút. Persze az ökör népnek rendeznek néha egy kis cirkuszt, műbalhét, nehogy unatkozzon, és esetleg unalmába elkezdjen gondolkozni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html