Nem tapasztaltak jelentősebb forgalomnövekedést a magyar-ukrán határon

Nem tapasztaltak jelentősebb forgalomnövekedést a magyar-ukrán határ menti településeken vasárnap éjszaka.
MTI, 2014. március 3. hétfő, 09:52
Fotó: Napi.hu

Az Index hétfőn számolt be arról, hogy tömegesen megindultak vasárnap a kárpátaljai magyarok Magyarország felé a magyar-ukrán határon. A internetes lapnak Apáti István, a Jobbik parlamenti képviselője azt mondta, hogy nem hivatalos tájékoztatás szerint vasárnap körülbelül ezer ember lépett át a tiszabecsi határátkelőhelyen, ami ötszöröse az átlagosnak.

Lőrincz Gusztáv (Fidesz-KDNP), Tiszabecs polgármestere az MTI megkeresésére hétfőn elmondta, szó sincs ezer emberről, bár a határforgalom egy kicsivel meghaladta egy átlagos vasárnapét. Éjjel mintegy nyolcvan-száz ember jött át a magyar-ukrán határon, többségében férfiak, egy részük várakozott, majd később többen visszamentek az ukrán oldalra - közölte a városvezető, hozzátéve, Magyarországra gyalogosan és személyautóval is érkeztek.

Tájékoztatása szerint az önkormányzat éjjel melegedőt alakított ki a helyi idősek napközi otthonban, ott 31 embert helyeztek el, hétfő reggelre azonban mindenki elhagyta a helyiséget. Az önkormányzat teával és zsíros kenyérrel kínálta az érkezőket.

Jelenleg nincs fennakadás a határforgalomban - tette hozzá Lőrincz Gusztáv. Záhonyban a hétvégén nyugalom volt, stabil a határhelyzet - közölte Háda Imre (Fidesz-KDNP), a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

HOZZÁSZÓLÁSOK