Nem tetszik külföldnek a KT megtámadása

Egyértelműen rossz hír - értékelte röviden a Bloomberg hírügynökségnek a Költségvetési Tanács forrásait tizedelő kormányzati terveket Raffaella Tenconi, a Bank of America Merrill Lynch közgazdásza. A londoni elemző meglátása szerint a lépés megkérdőjelezi Orbán Viktor miniszterelnök elkötelezettségét a költségvetési fegyelem iránt. Közben a Wall Street Journal is külön írásban foglalkozik az intézmény "feloszlatásával".
portfolio.hu, 2010. november 23. kedd, 09:23
Fotó:

Mint ismert, Varga József fideszes parlamenti képviselő múlt héten egy olyan egyéni módosító indítványt nyújtott be a 2011-es költségvetési törvényjavaslathoz, ami az idei 835,5 millió forintról 10 millió forintra vágná vissza a költségvetés felett őrködő Költségvetési Tanács büdzséjét, ami gyakorlatilag ellehetetlenítené a független intézmény működését.

A Költségvetési Tanácsnak szánt forrás csökkentése korlátozni fogja az intézményt feladatai ellátásában. Úgy gondoljuk, hogy ez egy negatív fejlemény és a lépés egyúttal megkérdőjelezi Orbán Viktor miniszterelnök elkötelezettségét a költségvetési fegyelem iránt - fogalmazott a hírügynökségnek nyilatkozva a Merrill szekértője.

Közben a neves amerikai gazdasági lap, a Wall Street Journal külön blogbejegyzésben, "Magyarország feloszlatja a Költségvetési Tanácsot" címmel emlékezik meg a Költségvetési Tanácsot ért támadásokról. Az írás felidézi Domokos László ÁSZ-elnök véleményét is, miszerint a KT egy fogatlan oroszlán. Az amerikai lap cikke ennek kapcsán arra mutat rá, hogy miközben egyesek fogatlan oroszlánnak, mások a költségvetési hitelesség őrének tartják a KT-t.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

CarPet, 2010.11.23 09:50

Ilyen értékelések következtében a ~1Mrd Ft többszörösét fogjuk kifizetni a CDS felár növekedése miatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html