Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Noha telefonbeszélgetésük során mind Vlagyimir Putyin orosz, mind Donald Trump amerikai elnök egyetértett abban, hogy a problémás kérdések száma szükségessé tesz egy csúcstalálkozót, annak sem az időpontjáról, sem a helyszínéről nem született megállapodás - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az MTI híre szerint.

Peszkov elmondta, a felek kedden arról állapodtak meg, hogy kezdődjön meg a találkozó előkészítése. Szavai szerint ennek szükségességét "mindkét vezető megerősítette". Megállapodtak abban, hogy megbízzák a diplomáciai tárcák vezetőit - ez amerikai részről Mike Pompeo kinevezett külügyminisztert érinti -, hogy kapcsolatba lépjenek egymással és kezdjék meg a szervezést.

A szóvivő szerint a két vezető egyetértett abban, hogy nem kívánatos a fegyverkezési verseny Oroszország és az Egyesült Államok között.

Peszkov konstruktívnak és gyakorlatinak nevezte Putyin és Trump telefonbeszélgetését.

Nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint az amerikai elnöknek azt tanácsolták Washingtonban, hogy ne gratuláljon orosz hivatali partnerének múlt vasárnapi újraválasztáshoz.

A kép forrása: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Klimenyev.