Nem várt helyről támadják a magyar kormányt

Az örökifjú Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök úgy véli, hogy országának nem a visegrádi négyekkel kellene szövetséget kötnie az EU-n belül, mert azok - köztük Magyarország - csak saját magukkal törődnek.
Komócsin Sándor, 2018. június 29. péntek, 16:33
Fotó: AFP

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök intette az olasz kormányt attól, hogy szövetséget kössön a visegrádi négyek (V4) országcsoporttal, mert annak tagjai nem az Európai Unió külső határait, hanem csak a saját nemzeti határaikat akarják megvédeni - tudósított az Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével is jó viszonyban lévő politikus nyílt leveléről a pozsonyi Új Szó.

Naiv lenne azt gondolni, hogy a V4-csoport vagy a bajor CSU jó szövetségese lehetne Olaszországnak - fejtegette Berlusconi. Ezek az országok az esetek többségében visszaküldenék Olaszországba az illegális bevándorlókat.

Berlusconi arra figyelmeztette Giuseppe Conte új olasz kormányfőt, hogy kerülje a konfrontációt Brüsszellel. Európa nélkül vagy Európa ellenében nem lehet a problémákat megoldani, azok csak súlyosbodni fognak - írta saját tapasztalataira hivatkozva. "Annak az Európának a sorsa forog most kockán, amely a mi generációnk nagy álmából jött létre".

Olaszország többé nem képes egyedül viselni a migrációs válság terhét. Egy Afrikának nyújtandó "Marshall-segélyre" lenne szükség, csak így lehetne jövőképet biztosítani az afrikai kontinensnek - hangsúlyozta Berlusconi.

A fotó forrása: Sebastien Bozon/AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.06.30 01:00

@a nagy hohoohooo: Láttam, hogy pár napja törölték a "kommentjeidet", azt hittem hogy azóta meganultál ember módjára kommunikálni... Tévedtem...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

a nagy hohoohooo, 2018.06.30 00:44

Mijapösch hehee...sehol egy orbánseggszolgálatos aki megvédené a gazdi valagát hehee....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html