Nem várt lakásadat jött az USA-ból

Márciusban a várt emelkedés helyett 0,6 százalékkal csökkent a használtlakás eladások száma az Egyesült Államokban - jelentette a NAR. A márciusi visszaesés ellenére a jelenlegi helyzet sokkal jobb az egy évvel korábbinál.
portfolio.hu, 2013. április 22. hétfő, 16:27
Fotó: Napi.hu

A National Association of Realtors (NAR) adatai szerint márciusban a várt emelkedés helyett (a konszenzus 5,03 millió értékesített lakás volt) 0,6 százalékkal, 4,95 millióról 4,92 millióra csökkent a használtlakás eladások száma az Egyesült Államokban. A márciusi csökkenés ellenére az eladások száma és jelentősen (10,3 százalékkal) meghaladja az egy évvel korábbi szintet, csakúgy mint az értékesített lakások medián ára (a 184,3 ezer dolláros ár 11,8 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbi szinthez képest).

A februári adatot 4,98 millióról 4,95 millióra korrigálta a NAR.

A múlt héten egy nagyon kedvező hír is érkezett az amerikai ingatlanpiacról; az újonnan kiadott építési engedélyek száma jelentősen emelkedett, ami az építőipari aktivitás várható erősödését vetíti előre. A következő ingatlanpiaci statisztika holnap lát napvilágot az Egyesült Államokban. A kereskedelmi tárca a márciusi újlakás értékesítési adatokat teszi közzé.

HOZZÁSZÓLÁSOK