Nem vicc: elkeresztelnek egy orchideát Orbán Viktorról

Tárt karokkal várják Orbán Viktort Szingapúrban – derül ki a helyi sajtó tudósításából. A magyar miniszterelnököt fogadja az ország államfője és miniszterelnöke, és részt vesz egy üzleti fórumon. Van azonban programjának egy olyan pontja, amely még ezeknél is emlékezetesebb lehet.
Komócsin Sándor, 2017. szeptember 26. kedd, 10:47
Fotó: Shutterstock

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden hivatalos látogatásra érkezik Szingapúrba - tudósítja olvasóit a The Straits Times sajtóorgánum internetes oldala. Ez lesz az első alkalom, hogy Magyarország első embere felkeresi a kikötővárost. A kétnapos vizitre Li Hszien Lung miniszterelnök hívta meg.

A szingapúri külügyminisztérium hivatalos hangvételű tájékoztatóból kiderül, hogy az utazás célja Magyarország és Szingapúr bővülő kétoldalú kapcsolatainak további megerősítése. A távoli ország lapja tájékoztatja olvasóit, hogy a vendégségbe érkező vezető országa Kelet-Közép-Európa egyik feltörekvő gazdasága.

Nagy megtiszteltetés

Orbán Viktort ünnepélyes fogadtatásban részesítik a szingapúri államfő igen-igen flancos, 106 hektáron elterülő, Istana nevű rezidenciáján. Az Istana szó a Wikipédia szerint palotát jelent maláj nyelven. Eredetileg a brit gyarmati kormány fejének épült a 19. században. Az ingatlan 1959-ben a szingapúri önkormányzat vezetőjének hivatala lett, akit az elnök váltott.

Azonkívül, hogy az elnök itt fogadja a külföldi méltóságokat, itt dolgozik Szingapúr miniszterelnöke is. Az ország jelenlegi elnöke, Halimah Jakob asszony nem költözött be a palotába, hanem megtartotta lakását a városállam északkeleti részén lévő lakónegyedben.

Még nagyobb megtiszteltetés

A magyar kormányfő valójában viszonozza Halimah Jakob 2015-os látogatását Magyarországon, amikor a politikus még a parlament elnöke volt. Orbán az elnök felkeresése után találkozik Livel. A miniszterelnök hivatalos ebéden fogadja magyar kollégáját, aki ezt követően részt vesz egy szingapúri-magyar üzleti fórumon.

Mielőtt azonban felkeresné ezt a tanácskozást, látogatást tesz a Singapore Botenic Gardens botanikuskertben, ahol a tiszteletére el fognak keresztelni egy orchideát. A törpe városállam nagy hagyománya, hogy ebben a megtiszteltetésben részesíti az odalátogató magas beosztású vendégeket, köztük kormányfőket.

Szép növekedés

Szingapúr és Magyarország kétoldalú kereskedelmi forgalma 2016-ben 1,14 milliárd szingapúri dollár volt (220,6 milliárd forint, kicsit kevesebb a 4-es metró építési költségének felénél) az egy évvel korábbi 733 millió után - írja a helyi hírportál. Magyarország a városállam 12. legnagyobb kereskedelmi partnere az európai uniós országok összehasonlításában. Világszinten az 50. legnagyobb partner. Az elmúlt év végén 82 magyar vállalkozás volt bejegyezve Szingapúrban.

(A nyitókép forrása: Shutterstock.com)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.09.26 22:27

Hát nekem is ez jutott eszembe elsőre hogy büdös virág is van:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

a nagy hohoohooo, 2017.09.26 18:13

Van dög szagú orchidea....
Milyen érdekes, hogy sem az EU-ban, sem Amerikában nem fogadják OV-t, vajon miért? Ne aggódjatok. szerveznek neki nagyon fontos helyekre, látogatást, aztán viszik a sleppet, kerül amibe kerül... Kell a rongyrázás, költeni, költeni, költeni.! :( ...Így mulat a magyar elit....Remélem szépen beöltöztek " diszmagyar ruhácskába és vitték a cigányzenekart is, mert ez így illik......Magyarországnak ez úgy hiányzik, mint egy falat kenyér.......
Kezdem sajnálni a szingapúriakat, még nem tudják, milyen rákfene teszi be hozzájuk a lábát! Kíváncsian várom a híreket, hogy ott mit fog ígérni Orbán Viktor? Lassan már ott tartok, hogy azért hívogatják meg más államfők, hogy valami több milliárdos ajándékot kapjanak!
Én inkább a parlagfüvet nevezném el róla. Azonnal kiütéses leszek ha meghallom a hangját a rádióban.
Az orchidea ÉLŐSKÖDŐ (parazita) növény. .. No comment
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html