Újabb kormánygépet vettek Merkeléknek

A német kormány az államfő, a kancellár valamint a miniszterek utazásainak biztosítására fenntartott gépparkot egy újabb Airbusszal bővíti. Ezúttal azonban takarékossági célból egy használt gépet vásárol, amelynek belső átalakítása már folyamatban van az Airbus hamburgi telephelyén - számolt be az Infostart.hu.
Domokos László, 2018. augusztus 1. szerda, 21:30
Fotó: AFP

A berlini koalíció rendelkezésére álló 8 kormánygép szinte állandóan a levegőben van. Emiatt fordulhatott elő, hogy Heiko Maas külügyminiszter nemrég az ENSZ egyik ülésére a Lufthansa menetrend szerinti járatán utazott New Yorkba. Ezt követően azonban - különböző hivatalos látogatásaira - csaknem 120 ezer kilométert tett meg a kormány valamelyik repülőgépen - írta a portál.

A kancellár is - szinte naponta - használja a kormány egyik, külön erre a célra átalakított repülőgépét. Ezeken persze minden alkalommal helyt kapnak a belső munkatársak, valamint azok a meghívott újságírók is, akik a politikus útjáról a tévében, a rádióban, vagy a napilapokban beszámolnak. A gép egy elkülönített része az államfő, a kancellár, vagy a miniszter pihenését és felfrissülését szolgálja.

A gépek a légierő tulajdonában vannak, így a hadsereg gondoskodik az állomány műszaki ellenőrzéséről is. Most egy újabb Airbusszal bővül a géppark: a Lufthansa egy A321 típusú utasszállítóját Hamburgban alakítják át a legfelsőbb állami vezetés légi útjainak biztosítására. Már csak a felirat hiányzik, ugyanis valamennyi kormánygépen olvasható a fekete, vörös és arany nemzeti színek mellett a Német Szövetségi Köztársaság felirat.

A fotó forrása: Michael Kappeler/dpa/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK